Само Румъния бави комисията Фон дер Лайен. Поради това

...
  Само Румъния бави комисията Фон дер Лайен. Поради това
Коментари Харесай

Само Румъния бави комисията Фон дер Лайен

 
Само Румъния бави комисията " Фон дер Лайен ". Поради това новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е изпратила писмо до Букурещ, в което още веднъж упорства румънските управляващи да й предложат име за нов еврокомисар. Това заяви на конференция представител на Европейска комисия, представен от 24 часа.
В момента Румъния има ново държавно управление, което би трябвало да потвръди двамата нови претенденти, препоръчани от някогашния министър председател Виорика Дънчила или да предложи нови имена. Последните препоръчани бяха евродепутатът Дан Ника и зам.-министърът на външните работи Мелания-Габриела Чот.
По думите му чуванията на новопредложените за еврокомисари от Унгария и от Франция през вчерашния ден са минали сполучливо. Фон дер Лайен е удостоверила опциите на унгарския и на френския претендент да бъдат еврокомисари и е съобщила оценката си на Съвета на Европейски Съюз. Сега следва тези двама претенденти да положат изпит пред Европейския парламент.
След решението на Европейски Съюз да удовлетвори настояването на Лондон за нова пролонгация на раздялата, Фон дер Лайен ще стартира диалози с английските управляващи по въпроса за техния еврокомисар, разясни представител на комисията. На 28 октомври стана ясно, че най-късно до 1 декември този въпрос би трябвало да се реши. В момента на Острова се задават предварителни избори.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР